söndag 9 september 2012

Våran köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdegen:
  • 4 dl mjöl
  • ½tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 gram margarin
  • 3 msk kallt vatten
För att underlätta att göra degen brukar jag i regel micra margarinet lite för att kunna jobba lättare med det .
Paj degen behöver bara vila en stund innan du sätter den i formen, jag sätter oftast bara degen på kanterna eftersom den här degen är mastig i sig.

Köttfärsen bryner jag och har i köttbuljong samt en massa kryddor, svartpeppar, vitpeppar salt, chillikrydda, tacosås och chilisås åker också ofta ner i köttfärsröran, lite vatten så får det puttra i hop sig innan jag lägger ner köttfärsröran i formen.
När allt har kommit ner i formen har jag i äggstanning på två ägg. jag lägger i bland på tomater och jallapeno men det kan man göra som man vill efter tycke och smak. jag fyller ost över köttfärsröran och ställer den i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter

Tillbehör : Vi har oftast tacosåser och olika andra såser , sallad , natcho chips , gräddfil ,feta ost.


Så här kan min talrik se ut när vi ska äta våra köttfärspaj. hoppas ni testar och att ni tycker om den lika mycket som vad vi gör :)
                               <<<<<<<<<<<<<<<<<<<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar